Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det krävs bättre pensioner

Annons

Vi har över två miljoner pensionärer. De har i åratal får stå tillbaks för att politiker inte ansett dem som en viktig grupp.

Man hör politiker säga att pensionärer inte är lätt- rörliga (byter parti), men det är att underskatta pensionärerna. Skulle man lyssna mer på dem och försöka förändra så det blir bättre så har de också chansen att välja den politik som gynnar dem i samhället.

Partier ska inte jaga röster, de ska förbättra för dem som behöver det, utjämna orättvisor och förstärka välfärd och samhälle. Då kommer rösterna automatiskt.

Enligt nya siffror från SCB levde 205 000 äldre under EU:s fattigdomsstreck 2012, av dem är hela 80 procent kvinnor.

Alliansen har snabbt ökat klyftorna mellan arbetare och pensionärer genom att inte pensionärer fick ta del av skattesänkningar i samma omfattning, ja den har fört en väldigt orättvis politik där pensionen som är uppskjuten lön tydligen ska beskattas hårdare. Det är inte på något vis rimligt att de som inte har turen att vara unga, friska och ha jobb ska beskattas hårdare.

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) anser att det är alldeles för många pensionärer som lever under fattigdomsstrecket – lösningen ”Regeringen har också ökat drivkrafterna att jobba för dem som har bostadstillägg. Nu kan man tjäna upp till 24000 kronor utan att det påverkar bostadstillägget.”

Så nu tycker Alliansen att pensionärer behöver drivkrafter för att jobba. Jag tycker det är en cynisk och hemsk politik, för många är utslitna, sjuka och har redan jobbat hela sitt liv för att få en lugnare pensionstid.

Denna utveckling måste ändras, vi behöver stärka pensionssystemet och höja garantipensionen. Vi måste se till att stärka rätten till heltid och välfärds- försäkringarna så att pensionsnivån inte drabbas hårt på grund av någon period under livet med sjukdom eller arbetslöshet.

Ja mycket går att göra bara viljan finns.

Vänsterpartiet har både viljan och politiken!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons