Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eilif Petersen: Bevara Stadsträdgården och Tegeludden

Annons

Byggplaner vid Stadsträdgården och Tegeludden förstör det enda område i centrala Västerås som i dag är en idyll med möjlighet till avkoppling och rekreation vid Mälaren.

Förslaget innebär att samhällsmaskineriet tar bort det sista området i staden som innefattar strandskydd för allmänheten. Västerås stad, byggbolag och andra diverse arkitekter har endast ekonomiska intressen i byggplanerna med syfte att tjäna egna stora pengar.

Planerna kan knappast vara utförda av mogna människor eftersom de som strider mot Svensk Lag- strandskyddet. Att ta bort strandskyddet och bygga ett fåtal bostäder överväger inte allmänintresset att ha kvar idyllen och strandskyddet.

De få gröna områden i stan som vi har kvar vid Mälaren måste vi unna våra medmänniskor. Man får gå tillbaka till 1940-talet för att hitta politiker och arkitekter som förstod hur viktigt det var att planera områden vid Mälaren för rekreation och avkoppling för alla.

Västerås stad fortsätter på att bygga mycket brutala icke civiliserade betongbostäder utmed hela centrala strandzonen som innebär att tillgängligheten är mycket begränsad för flertalet av invånarna.

Tydligen vill man till varje pris förstöra för alla människor som njuter av att ta en tur utmed Mälaren. Ett högt spel där allmänheten offras för olika existentialister och där politikerna tydligen vill ta fram det onda för att tjäna snabba pengar på mark som är avsatt för alla invånare.

Om centrala strandzonen endast blir till för lyxbostäder innebär det en ödes-diger epok för Västerås stads utveckling. Exploateringsplanerna strider även mot regeringens miljömål som innebär att andelen parkmark inte får bebyggas.

Eilif Petersen

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons