Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elias Norgren: SD är varken bolagshöger eller nationalsocialister

Annons
Folkhemmets fader, Per Albin Hansson. Foto: Scanpix

Lena Wallins bild av Sverigedemokraterna är väldigt tvetydig. Hon insinuerar att Sverigedemokraterna är både bolagshöger och nationalsocialister, två positioner som går fullkomligt stick i stäv med varandra, vilket illustrerar det vridna perspektiv hon ser på verkligheten med. Jag kan konstatera att mitt parti varken stödjer den nyliberala ekonomiska ordning som till stor del rått sedan 1990-talet, eller är nationalsocialister (läs: socialister).

En hörnsten i folkhemmet, vare sig det adopterats av Socialdemokraterna eller av Sverigedemokraterna, är att man ska överbrygga klasskonflikter, inte elda på dem. Att peka finger åt den ena eller den andra ekonomiska gruppen ("de rikaste medborgarna") i samhället löser inga problem, utan leder slutligen bara till misär och fattigdom för alla. Apropå att lära av historien, så finns det en anledning att riktiga renläriga socialistiska stater oundvikligen kollapsar under sina egna misslyckanden, där Sovjetunionen står som främsta exempel från historien, och Venezuela och Nordkorea tjänar som samtida exempel.

Apropå att lära av historien, så finns det en anledning att riktiga renläriga socialistiska stater oundvikligen kollapsar under sina egna misslyckanden, där Sovjetunionen står som främsta exempel från historien, och Venezuela och Nordkorea tjänar som samtida exempel.

Men Vänsterpartiet och deras likasinnade kamrater i riksdagen har utan att ha lyckats införa en riktig socialiststat i Sverige ändå nästan lyckats föra oss till kollapsens brant, med massinvandring i stället. Om det är något som missgynnar låglönetagare, fattigpensionärer, arbetslösa och sjuka, så är det att vårt välfärdssystem belastas av hundratusentals icke-medborgare som det självgoda Vänsterpartiet med övriga rödgröna partier (i full enighet med den borgerliga högern som Wallin fördömer, bör jag tillägga) har låtit välla in i vårt land okontrollerat i flera decennier. Wallin bör ta sig en titt i spegeln och tänka över vilket slags parti det är hon stödjer om hon verkligen vill kunna påstå sig gå i folkhemsarkitekternas fotspår.

Elias Norgren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons