Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth Unell(m): Anklagelser nej, konstruktiva idéer ja

Lars Eriksson (s) kommer med en mängd anklagelser i en debattartikel i VLT den 15 juli. Kritik riktas både mot politiker och näringslivsföreträdare i Västerås.

Annons

För det första var Västerås och Västeråsalliansen närvarande under Almedalsveckan, bland annat genom kommunstyrelsens förste vice ordförande Bengt-Åke Nilsson. För det andra deltar, syns och hörs Västerås i den nationella debatten via representanter för Västerås stad och näringslivet.

För det tredje så deltar jag i den offentliga debatten i syfte att sätta Västerås på kartan. Det sker via de uppdrag jag har lokalt, regionalt och nationellt. Jag deltar också i olika arrangemang där jag bland annat för Västerås talan.

Citybaneförhandlingarna genomfördes med fem personer i en liten förhandlingsdelegation. Västmanland/Västerås representerades av undertecknad och resulterade i ett avtal om byggnation av Citybanan. Resultatet blev också ett infrastruktursystem som långsiktigt skall lösa tågproblematiken i Mälardalen. Tyvärr skulle detta avtal ha skrivits och byggnationen kommit i gång för många år sen, men vi har tagit ett stort steg i rätt riktning.

Regionen Stockholm Mälardalen engagerar näringslivsrepresentanter och politiker i Västerås. Vi har aktivt drivit vår linje att Västerås skall tillhöra region Stockholm Mälardalen bland annat genom artiklar och uttalanden.

Tillsammans med byggföretag och fastighetsägare genomförs boendekampanjer i Stockholm för att få fler att välja Västerås som bostadsort. Förra sommaren kunde stockholmare komma och bo en natt i Mimers nybyggda hyreslägenheter på Lillåudden.

Västerås stad har ett långsiktigt och genomarbetat samarbete med näringslivet och träffar representanter både i Västerås och i Stockholm regelbundet. Vi gör gemensamma uppvaktningar av regeringen och vi deltar på fastighets- och byggmässor, både nationellt och internationellt. Exempel på resultat av detta är Ikea, IKANO´s och ICA´s utbyggnad i Västerås.

Beslutet om Spetssamverkanscentrum innebär en satsning på forskning vid Mälardalens högskola med inriktning på samverkan. Detta kan synliggöra Västerås, Eskilstuna och Mälardalens högskola och stärka forskningsprofilen. Jag har olika styrelseuppdrag, som är bra för Västerås. Bland annat som styrelseledamot i SKL Sveriges kommuner och landsting (en samarbetsorganisation för alla kommuner och landsting i Sverige).

Detta var några exempel på stadens och undertecknads engagemang. Men något som är bra kan alltid bli bättre och vi tar gärna emot förslag och idéer. Jag välkomnar en direktkontakt från Lars Eriksson (s).

Att ifrågasätta näringslivets engagemang är rent oförskämt och jag hoppas att Lars Eriksson (s) tar tillbaka det uttalandet. Jag tycker också det är synd att Lars Eriksson (s) försöker ta politiska poänger i frågor där vi i Västerås alltid har drivit dessa gemensamt för Västerås bästa.

Elisabeth Unell (m)

Kommunstyrelsens ordförande Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons