Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth Unell (M): Företagsklimatet i Västerås försämras

Det krävs aktiva åtgärder NU för företag

Annons

Sämre företagsklimat i Västerås

Västerås företagsklimat sjunker på samtliga punkter i Svenskt Näringslivs senaste undersökning. Det är 154 företagare i Västerås som har svarat på enkäten. Signalerna är djupt oroande.

Västerås har just nu en högre arbetslöshet än i jämförbara städer. Med tanke på att vi just nu befinner oss i en högkonjunktur är detta oacceptabelt.

Vi får aldrig glömma bort att det faktiskt är företagen som skapar jobb och tillväxt. För att nyetableringar ska kunna ske och att företag ska kunna växa måste Västerås stad göra allt som göras kan för att företag ska trivas och fortsätta utvecklas och växa. Det krävs helt enkelt ett förbättrat företagsklimat.

Västerås stad är bra när det gäller stora företag och stora företagsetableringar. Det visar inte minst den senaste etableringen med Amazon, som nu kommer till Västerås. Vi har även stora förhoppningar om att i en nära framtid också kunna få en etablering av ny batterifabrik. Detta är bra, men det räcker inte.

Vi är beroende av små och medelstora företag. Branscher som ligger nära stadens verksamheter upplever tyvärr idag att staden konkurrerar med dem. Nya företag inom vård och omsorg menar samtidigt att staden motarbetar dem genom att begränsa och försvåra förutsättningarna för deras företag, trots att de har mycket nöjda kunder och utmärkt verksamhet.

Företagen efterfrågar åtgärder med allt ifrån bättre förståelse från politiker och tjänstemän för företagens villkor, att utbildning anpassas efter företagens behov, till upphandling och snabbare handläggningstider. Det är åtgärder som kan och måste förbättras.

Nu krävs nya åtgärder för att komma tillrätta med problemen. Västerås behöver fler företag, inte färre. Staden måste nu börja arbeta för att ge förutsättningar att vara verksam i Västerås. Det räcker inte med ett nytt näringslivsprogram, utan det krävs att en positiv syn på näringslivet genomsyrar hela staden.Läs också:

Ledare: Företagare misstror den rödgröna regeringen

Västmanland sämst i landet på nyföretagande 2016

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons