Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth Unell (m): Västeråsalliansen är bra för Västerås

Lars Eriksson (s) fortsätter i debattartikel efter debattartikel att komma med anklagelser. Långt ifrån några konstruktiva idéer framgår när tredje artikeln presenteras på debattsidan i VLT.

Annons

Jag skall försöka glädja Eriksson med att, precis som jag tidigare skrivit, så tar vi gärna emot konstruktiva idéer. Vi har därförredan i en presidieträff i kommunstyrelsen tagit upp den enda konstruktiva idé som framkommit i en av artiklarna.

Vi diskuterar nu hur ett ökat engagemang frånVästerås kan utformas vid Almedalsveckan. Redan idag, som jag tidigare beskrivit, deltar politiker och tjänstemän från Västerås (fler personer än tidigare deltog i år från staden på Almedalsveckan). Ett engagemang i Almedalen kostar och ett förslag som nu diskuteras är om vi via vårtgemensamma samarbetei Mälardalen kan göra en satsning vid nästa årsAlmedalsvecka.

Det är synd att Lars Eriksson tydligen inte vill kännas vid de positiva effekterna som statens jobbfokus har gett på Västerås. Arbetslösheten har minskat i jäm-förelse med innan valet.I Västerås har vi dessutom förstärkt detta arbete ytterligare med införandet av ett jobbcentrum så att ingen skall passivt behöva ta emot försörjningsstöd utan ett aktivt arbete för att kunna få ett jobb.

I utvärderingen av Jobbcentrum kan vi se att en stor andel kommer i arbete men att vi också ser att det behövs förstärkning av vissa utbildningsinsatser, vilket nu också genomförs. Västeråsalliansen genomför en medveten jobbpolitik i Västerås.

Elisabeth Unell

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons