Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth Unell (M): Vi vill undvika förlust vid försäljning av Navet

Artikel 4 av 4
Navet – Mimers fastighet på Björnövägen 6
Visa alla artiklar

Annons

Debatten om Navet (tidigare Samhallsbyggnaden) fortsätter

Svar på Jesper Brandberg (L) om försäljning av tidigare Samhallsfastigheten (Navet)

Vi moderater är tydliga, investeringen i Samhallsfastigheten är ett felaktigt beslut som riskerar att kosta skattebetalarna i Västerås. Det är skattebetalarna som äger Bostad AB Mimer så om företaget går med förlust är riskkapitalet skattebetalarnas. Det är en felaktig investering på cirka en halv miljard.

Det går inte att krypa undan det nya (S)-styrets uttalanden att fastigheten ska säljas under mandatperioden det vill säga under de närmaste fyra åren. En fastighet som ännu inte är färdigbyggd.

Att skynda på en försäljning kan bli kostsamt. Det felaktiga beslutet är redan fattat och investeringen genomförd av Jesper Brandbergs nya närmaste partner Anders Teljebäck (S).

Att skynda på en försäljning kan bli kostsamt.

Om Liberalerna tänker som Moderaterna att ja, sälj gärna men ta först reda på förutsättningarna och se till att Västerås skattebetalare samt Mimers hyresgäster och Mälarenergis kunder inte riskerar och förlorar ännu mer på affären. Då ska ni ställa er bakom våra förslag och inte kommunstyrelsens ordförandes uttalande att fastigheten ska säljas under mandatperioden.

Anders Teljebäck säger i VLT den 12 oktober ”När en försäljning blir aktuell kan han inte svara på. Men det ska ske under mandatperioden, det vill säga någon gång under de kommande fyra åren.”

Jesper Brandberg till och med sagt att det är okej att sälja fastigheten med förlust eftersom man måste redovisa bokföringsmässigt ett lägre värde. Alla vet dock att en förlust inte är realiserad förrän fastigheten är såld till ett lägre pris än det som är investerat i fastigheten. En förlust som vi moderater vill försöka undvika.

Alla vet dock att en förlust inte är realiserad förrän fastigheten är såld till ett lägre pris än det som är investerat i fastigheten. En förlust som vi moderater vill försöka undvika.

Planerna med att flytta in i de nya kontoren har kommit långt, så nu gäller det att snabbt se över alla förutsättningar och ta fram ett underlag som minskar riskerna för skattebetalarna i Västerås.

Elisabeth Unell (M)

oppositionsråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Navet – Mimers fastighet på Björnövägen 6
Annons