Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabeth Unell (M): Visst ska Kristiansborgsbadet rustas upp

Per Lithammer (V) och Ulla Persson (S) frågar mig i en
debattartikel om Kristiansborgsbadets bevarande är en julklapp till västeråsarna.

Annons

Alla vi som uppskattar ett vackert bad att få motionssimma i tycker att det är

ett bra besked från Västerås-alliansen. En riktigt bra

julklapp. Kristiansborgsbadet skall vara kvar för bad i framtiden.

Den 23 november 2006 beslutade kommunstyrelsen att ”ge fastighetsnämnden i uppdrag att i samråd med berörda nämnder återkomma med förslag till komplettering av Lögar-ängsbadet, försäljning av Kristiansborgsbadsfastig-heten för användning till annat ändamål än bad och därmed sammanhängande verksamhet.” Detta beslut var alla partier överens om utom Vänsterpartiet.

Sedan beslutet fattades har mycket hänt. När det gäller investeringar i Kristiansborgsbadet så pågår just nu ett arbete med att identifiera investeringsbehovet. Det har under många år varit ett bristande underhåll på fastigheten och alla

besökare kan se att denna vackra byggnad är i behov av upprustning.

Det är viktigt att både lyckas med fortsatt bad på Kristiansborg och att klara det utan allt för stora kostnader. Vi i Västeråsalliansen vill därför göra upprustningen av Kristiansborgs-badet i två etapper: först de akuta åtgärderna för att

sedan återkomma med den långsiktiga renovering som krävs.

Tidigare kopplades beslut om Kokpunkten samman med beslut om Kristiansborgsbadet. De är i dag två helt olika frågor. Det gamla Ångkraftverket ägs av en privat fastighetsägare.

Västerås stad har ett avtal med ägaren till Kokpunkten. Avtalet handlar om att staden skall bidra till hyran för ett äventyrsbad.

Det vi kan konstatera är att redan i dag har ägarna investerat i Kokpunkten och bygglovsansökan är inlämnad och beslut fattat i byggnadsnämnden.

kommunstyrelsens ordförande,

Västerås

Elisabeth Unell

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons