Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En solidarisk skola ställer krav

Annons

Det är utmärkt att Lars-Evert Larsson (s) delar min uppfattning om värdet av Roger Haddads engagemang (VLT den 11 februari). Främst för Lars-Evert Larsson måste jag upprepa att Roger Haddad av ansvarig enhetschef på Skolverket rekommenderats att kontakta justitieombudsmannen (JO). Handläggaren på JO önskade att anmälan till JO även skulle omfatta begäran om prövning av Skolverkets beslut.

Lars-Evert Larsson ägnar större delen av sin artikel till att försvara Skolverkets beslut. Det kan förefalla meningslöst eftersom jag i min artikel inte har någon som helst synpunkt på Skolverkets beslut. Trots detta försöker Lars-Evert Larsson förmedla det intrycket. Förmodligen i övertygelse om att om en osanning upprepas tillräckligt många gånger kan den komma att framstå som sanning.

Om Lars-Evert Larsson varit lika mån om statens utredningsresurser när frågan om tillträde till gymnasiet behandlades i utbildningsnämnden hade en JO-anmälan aldrig blivit nödvändig. Men vid den tidpunkten valde Lars-Evert Larsson att mörka. Inte heller kunde Lars-Evert Larsson svara på samma fråga inför kommunfullmäktige. Det låg inte i Lars-Evert Larssons intresse att söka få klarhet i var ansvaret ligger. Och det är egentligen där skon klämmer. Lars-Evert Larsson besväras av att någon försöker få fram sanningen om när och av vem som beslutet fattades om avsteg från tillträdesreglerna till gymnasiet. Möjligen av rädsla för att detta skulle kunna bli besvärande för den egna personen eller det socialdemokratiska partiet.

Folkpartiet kommer att fortsätta att kräva reformer av skolan. När vi ställer krav och vill ha utvärderingar tidigare än i dagens skola är det för att vi bryr oss. Brister hos eleven skall uppdagas så tidigt som möjligt. Detta för att stöd till eleven skall kunna sättas in så tidigt som möjligt. Egentligen är det förvånande att socialdemokraterna inte ställer upp på denna djupt solidariska politik.

Bengt-Åke Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons