Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enighet blev M-populism

Bröd bakat på plats kan bli godare.

Annons

Populism från Moderaterna kommer vi få vänja oss vid under valåret. De vänder den 7 maj sig mot att näringsriktigt matbröd nu ska bakas i kostverksamheten för troligen billigare pris än det skulle kosta att köpa in bröd (även om oppositionsrådet Maria Dellham på debattsidan försöker lura läsarna och skriver om bullbak).

Förhoppningsvis kan brödet bakat på plats även bli godare vilket höjer kvaliteten på patienternas sjukhusmat, men Moderaterna är ändå arga. Bageriet underlättar för landstinget att nå de rödgrönas mål som givit ca fyra gånger mer ekologisk mat än när Moderaterna ledde landstinget, vilket kanske stör.

Moderaterna har varit lika informerade som Socialdemokraterna i kostnämnden. Kostnämnden har vi tillsammans med moderatledda Landstinget i Uppsala Län! Moderaterna är representerade från båda landstingen i kostnämnden. Varför menar då Dellham att det är Socialdemokraternai Västmanland som drivit igenom ett beslut på egen hand?

Vi har fattat beslutet om kostnämndens investeringsram i landstingsstyrelsen. Där sitter Dellham med och hade då inte några invändningar. Därför håller inte Dellhams populistiska argumentation på något sätt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons