Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson och Unell (M): Därför fick skräpet ligga kvar!

I helgen som gick lät Västerås stad skräpet ligga kvar på stadens gator. Avsikten var att visa alla västeråsare hur mycket skräp som faktiskt hamnar på gatan under en helt vanlig helg - och hur en nedskräpad stad ser ut.

Annons

De som någon gång promenerat genom staden en tidig söndagsmorgon har säkert sett högarna med hamburgerpapper, tomma cigarettpaket och annat som tillsammans med krossade ölflaskor ligger på trottoarerna. Men de flesta vaknar till en rensopad stad eftersom våra morgonpigga renhållningsarbetare hunnit med att städa bort det värsta.

Kostnaden för nedskräpning har ökat de senaste åren. Förra året lade Västerås stad 15 miljoner kronor på renhållning av staden. Det är pengar som skulle kunna användas till annan kommunal verksamhet.

Om vi ska komma tillrätta med den nedskräpning som förfular Västerås måste vi arbeta tillsammans. Alla måste bli bättre på att slänga glasspinnar, pappersmuggar, hamburgerförpackningar och annat skräp i papperskorgar och soptunnor.

Vi hoppas att alla som bor i Västerås vill hjälpa till att få en renare stad. Det kan till exempel handla om att vara en bra förebild eller att våga säga till när någon "tappar" något på gatan. En skräpig stad påverkar hur vi ser på Västerås och det påverkar också hur andra ser på vår stad.

I dag, tisdag, städar vi staden. Vi hälsar alla västeråsare välkomna att delta, som en del i den skräpplockarvecka som pågår 20-26 april.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons