Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU är ett framväxande monster

I år är det tjugo år sedan folkomröstningen om det svenska medlemskapet i EU. Med en mycket knapp majoritet vann ja-sidan.

Annons

Svenska folket var alltså splittrat i denna stora och viktiga fråga. Mycket har hunnit hända sedan 1994. Vi var nog inte beredda på den utveckling som skett.?

Den union vi valde att gå med i var något helt annat än det överstatliga komplex, den framväxande monsterstat vi har i dag. Alltmer makt flyttas över till unionen, bort från de enskilda medlemsstaterna, bort från medborgarna.

För varje år som går styrs svenskarnas liv i allt större utsträckning av icke folkvalda byråkrater och jurister i Bryssel, och det svenska folket får allt mindre att säga till om. EU påverkar Sverige och svenskarnas vardag på många olika sätt och effekterna är övervägande negativa. EU är en ultrabyråkratisk och antidemokratisk koloss.

Sedan det svenska EU-inträdet har Sverige betalat över 400 miljarder kronor i avgift till unionen. Förra årets avgift var hela 37,3 miljarder kronor. För de pengarna kan vi få 10 000 lärare, 15 000 vårdplatser och 18 000 äldreomsorgsplatser. Men för all del, vi fick ju tillbaka 11,6 miljarder kronor i form av olika stöd från EU. det ska vi väl vara tacksamma för ...

Omkring hälften av dagens lagändringar bottnar i EU-beslut. Det är dags att begränsa EU:s makt! EU ut ur Sverige!

Nu ska vi snart rösta fram nya svenska parlamentariker i unionen. 20 av 751 ledamöter ska föra svenskarnas talan i denna församling. Det saknas knappast anledningar att kritisera dagens EU, än mindre att oroas över morgondagens. Men det duger inte att visa missnöje genom att inte utnyttja sin rösträtt.

Varför ska man då rösta på Sverigedemokraterna i EU-valet, när vi är så starkt kritiska till unionen?

Därför att Sverigedemokraterna vill ha mer demokrati och öppenhet i EU, vi vill ha mer insyn i besluten som påverkar allas vår vardag. Därför att vi säger nej till ett Europas förenta stater.

SD:s kandidater arbetar för en folkomröstning om vårt medlemskap och att minska den svenska EU-avgiften. Vi vill motarbeta gränsöverskridande brottslighet, återupprätta det svenska gränsskyddet och slå vakt om den svenska modellen på arbetsmarknaden. Vi vill bevara och stärka det svenska djurskyddet och vi vill föra en ansvarsfull invandringspolitik.

Vi sverigedemokrater är övertygade om att det svenska folket vet vad som är bäst för vårt eget land, vår natur, vår välfärd och vår ekonomi.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons