Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-kandidat under falsk flagg

Annons

Nu ger sig kandidaterna på Junilistan ut i debatten inför EU-valet den 13 juni och man har förstås sin fulla rätt att debattera med alla andra partier som ställer upp i EU-valet. Tyvärr har dock några på denna lista använt en partibeteckning från andra partier som titel efter sitt namn.

Görel Flyckt har utnyttjat denna möjlighet att under falsk flagg gå ut i debatten, i VLT den 11 maj, med titeln kristdemokrat, trots att hon har lämnat kristdemokraterna! Detta är vilseledande för väljarna och ett ojust tillvägagångssätt där nuvarande vallag inte kan stoppa sådant missbruk.

Debattinlägget innehåller några vilseledande påståenden som måste bemötas, bland annat att partier, som sade ja till EMU, fullständigt nonchalerar EMU-valets resultat och att nomineringarna inte skulle ha gått rätt till. EMU är just nu en "död" fråga och har avförts från dagordningen.

När kristdemokraterna spikade sin EU-vallista tidigare i vår skedde det i full enighet, och bland de tre toppkandidaterna finns två EU-positiva och en EU- kritisk kandidat.

Görel Flyckts ståndpunkt att förslaget till ny författning i EU ska hanteras genom en folkomröstning i Sverige verkar inte särskilt välbetänkt då förslaget är mycket omfattande. Det är något märkligt att det som EU-parlamentariker har suttit och processat, där orden noga har vägts mot varandra i ett över 200-sidigt grundlagsdokument, ska kunna bedömas i en folkomröstning. Det är orealistiskt. Vi har representativ demokrati i det här landet så låt våra parlamentariker i Sveriges riksdag ta ställning till förslaget.

Görels Flyckts inställning är klar: blir det en folkomröstning om EU:s nya grundlag räknar hon med ett nej.

Detta trots att förslaget bland annat innebär en förstärkning av de nationella parlamenten gentemot Bryssel, att subsidiaritetsprincipen ska gälla (beslut ska fattas på lägsta effektiva nivå), och att en paragraf om utträde skrivs in - förslag som borde tilltala en EU-kritiker.

Görel Flyckt har satt beteckningen kristdemokrat efter sitt namn på Junilistan men kristdemokraterna anser inte att man ska lägga utrikes- och biståndspolitiken utanför EU så som Junilistan vill.

Det är både naivt och orealistiskt att tro att arbetet för att avskaffa fattigdom, bekämpa aids, bygga upp Balkan med flera länder, blir bättre utan en utvecklad EU-samordning. Görel Flyckt är inte kristdemokrat.

ELISABET FRIDÉN

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons