Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evert Jonsson: Först korten på bordet, sedan kan vi se framåt

Stadsdirektör Monica Ericsson svarar i så allmänna ordalag på exakta frågor till henne och Elisabeth Unell (m), att jag måste förtydliga och repetera mina frågor, samt själv tolka stadsdirektörens ytliga svar;

Annons

Fråga: Varför vill ni inte att kommunens lekmannarevisorer ska granska Västerås Science Parks bokföring och verifikat för åren 2007, 2008, 2009 och 2010?

Min tolkning av det allmänna svaret: Västerås Science Parks revisorer gör bara en pro forma-granskning av att bokföringen är korrekt, att utläggen är korrekt attesterade och att representationskostnaderna skattedeklarerats på ett korrekt sätt. Ingen granskning sker av krogkulturens omfattning, ändamål, alkoholinslag, och så vidare.

Det är för det senare jag begär att kommunens lekmannarevisorer kompletterar den pro forma-granskning av Västerås Science Parks som gjorts av bolagets egna revisorer.

Min tolkning av svaret från Monica Ericsson är att stadsdirektören motsätter sig denna kompletterande granskning av Västerås Science Park. En uppfattning som delas av styrelseordförnanden i Västerås Science Park, Fredrik Svensson. Båda påstår att allt är okej med krogkulturen inom Västerås Science Park, men vill inte att kommunens lekmannarevisorer skall få tillgång till bokföring och verifikat för att kontrollera påståendets riktighet.

Fråga: Kommer kommunen fortsatta ge anslag till Västerås Science Park utan att kräva att den i fortsättningen svarar på offentligt ställda frågor, redovisar sanningsenliga medlemssiffror, samt kräver att personalen i fortsättningen betalar ur egen ficka för champagne, vin och öl på krogen?

Min tolkning av stadsdirektörens svar är att svaret på frågan är: Ja.

Dags att begära korten på bordet. Därefter kan vi vända blad och se framåt.

Lekmannarevision av Västerås Science Park, tack!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons