Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel signal ta bort läxor

Annons

Vänsterpartiet vill (med stöd av Socialdemokraterna) göra Hallstahammar till en läxfri kommun.

Var fjärde elev lämnar idag skolan i Hallsta-hammar utan godkända betyg i ett eller flera ämnen. Läxfrihet sänder signaler om sänkta ambitioner kring skolan. Vi tror att det är en farlig signal att sända.

Hallstahammars politiker borde i stället sända helt motsatta signaler om att skolan är viktig. Signaler om att vi behöver öka kunskapsnivå och att vi är beredda att ge elever i behov av stöd alla resurser de behöver för att klara grundskolan med godkända betyg.

Signaler om att lärarna är viktiga för elevernas lärande och därför är den som bör avgöra frågan om, när och hur läxor ska ges.

Vi vill ha en skola med kunskapsfokus, där lärarens status är hög och där våra barn och unga får en bra start i livet. Framtiden börjar i klassrummet och vi ska ha en skola i toppklass i Hallstahammar.

Utbildning är en enskild människas viktigaste redskap att lyckas i livet. Kunskap bryter ner klassbarriärer och öppnar nya vägar.

I stället för att avskaffa läxor ska skolan hjälpa dem som är i behov av stöd. Det kan ske på många olika sätt som läxhjälp, lov- och sommarskola.

Regeringen har tillsatt extra resurser för just detta i lågstadielyftet som under 2015 ger Hallstahammar runt 6 miljoner kronor i extra tillskott till skolan.

Vi ska ha höga ambitioner för Hallstahammars skolor. Inte med sänkta ambitioner fri från läxor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons