Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fira fria företagsamheten

I årets valrörelser pratar politikerna om jobb som aldrig förr. Det de tyvärr sällan talar om är hur jobben skapas och av vilka de skapas.

Annons

Det är inte politiker som skapar jobben, det gör aktiva företagare och företag som behöver bra och långsiktiga villkor för att kunna starta, driva och utveckla sina verksamheter.

Små och medelstora företag är livskraften i Västmanland. De människor som väljer att starta och driva ett företag är förebilder enligt vår mening.

Det är ett otroligt modigt beslut att fatta eftersom det sällan är ett enkelt. Därför behöver vi vara ett län som firar den fria företagsamheten.

Vi behöver ändra synen på företagande, inte bara för att det är bra för vår ekonomi, tillväxt och sysselsättning, utan för att det är bra för hela vårt samhällsliv.

Det är inte bara på riksnivå politiker kan påverka villkoren för företagen, utan att det är minst lika viktigt att kommunerna och dess politiker underlättar det. Det är något som politikerna i Västmanland behöver ta till sig.

I Svenskt Näringslivs senaste ranking över företagsklimatet i Sverige ligger sju av tio kommuner i Västmanland på plats 200 till 288 av 290.

Västmanland har en stor, stolt och rik näringslivshistoria av företag som gjort och gör gott, allt från bruksoch verkstadsindustrierna till intressanta och framgångsrika entreprenörer. Det som har varit historia kan också bli näringslivsframtid.

Även om dagens företagsklimat lämnar mycket kvar att önska finns det inte några hopplösa fall, men en näringspolitik som står upp för valfrihet och företagsamhet kräver ett mycket hårt arbete.

Företag vill kunna driva sina verksamheter framåt oavsett vilka partier som är i regeringsställning. Det är de enskilda politiska förslagen, snarare än den ena eller andra partiet, som engagerar oss.

Det handlar om att på långt sikt få politiker att bättre förstå sig på företagens villkor. Allt för att få så bra förutsättningar som möjligt för att skapa jobben som behövs.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons