Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler måste vilja bli undersköterskor

Antalet undersköterskor minskar och det är oroande. För få vill utbilda sig och för att vända trenden måste landstinget bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Annons

Arbetsvillkoren måste bli bättre och Moderaterna har också uppmärksammat frågan om hur vi introducerar och handleder nyanställda.

Tidigare har landstinget provat att konvertera 50 underskötersketjänster till 20 sjukskötersketjänster. Moderaterna protesterade, var finns logiken i att göra sig av med undersköterskor och istället anställa sjuksköterskor när landstinget redan konstaterat att det saknades sjuksköterskor i befintlig verksamhet? Den åtgärden skulle bara försämra situationen ytterligare, dels skulle det bli färre händer i vården, dels skulle det bli än svårare att rekrytera sjuksköterskor.

För att landstinget ska klara av att rekrytera de 600 nya undersköterskor som behövs de kommande fem åren krävs mer än vad den socialdemokratiska landstingsledningen hittills förmått att göra. Det krävs en bättre personalpolitik och ett maktskifte i landstinget.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons