Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkomröstning rensar luften om flygplatsen

Annons

Vi socialdemokrater har tagit ställning för en folkomröstning om flygplatsen i Västerås. Vi anser att det är en bra fråga att folkomrösta om då den går på tvärs genom både partier och block.

Det har i debatten framkommit åsikter om att vi som nu styr och som tidigare har styrt Västerås skulle ha fattat ett annat beslut än det som nu är fattat.

Så här är det, beslutet fattades efter långa interna diskussioner och står inte och faller med vad vår kandidat till kommunstyrelseordförande heter.

I decennier har flygplatsens vara eller icke vara diskuterats politiskt i Västerås och debatten har präglats av svårigheten hos politiken att fatta långsiktiga beslut. I vanliga fall har företag och bolag långsiktiga strategier som gör att de kan planera framåt.

Den politiska osäkerheten har gjort att det varit omöjligt med långsiktigt agerande från flygplatsens ledning.

Under denna mandat-period tillsatte vi socialdemokrater därför, tillsammans med våra rödgröna samarbetspartier, den första genomgripande utredningen om flygplatsen. Stadens tjänstemän har gått på djupet i frågan och presenterat ett brett underlag.

I utredningen framkommer att det finns för- och nackdelar med flygplatsen och vi anser att västeråsarna nu måste få säga sitt.

Tanken är att folkomröstningen kan ske under 2015 då det är många frågor som måste lösas innan omröstning kan ske. I omröstningen får det sedan bildas en ja- och en nej-kampanj.

De får argumentera för sin sak så får västeråsarna sen ta ställning.

En folkomröstning på kommunalnivå är alltid vägledande, men vår kommunfullmäktigegrupp kommer att respektera västeråsarnas vilja.

Genom en folkomröstning så kan vi för överskådlig tid få ett slutgiltigt avgörande i frågan.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons