Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet ingen anhängare av flumskolan

Annons

Ulf Hedman (VLT 13/1) måste ha missat budskapet i mina skolartiklar. Fokus i vår skolpolitik är kunskap, arbetsro och trygghet. När elever skolkar har vi infört skärpta rapporteringskrav. När elever och föräldrar ifrågasatt rektorn eller lärarnas auktoritet har vi stöttat dem och ändrat skollagen.

Det är lärarna och rektor som leder skolans arbete. Vi har i motsats till partier som vill ta bort betyg och läxor slagits för detta.

När andra partier avskaffat krav för att komma in på gymnasiet har vi protesterat högljutt mot Socialdemokraternas välkända ”Västeråsmodell” där obehöriga kom in på förstahandsval och senare på nationellt program i mån av plats, inte förkunskaper.

Vi bedriver aktivt en skolpolitik som ligger långt ifrån Socialdemokraterna och Vänsterpartiets. Därför är det anmärkningsvärt att Ulf Hedman ger en bild av att vi inte tar skolans problem med antipluggkultur på allvar. Det är precis tvärtom.

När Folkpartiet slår fast, i enlighet med Skolverkets Pisarapport, att svenska elever skolkar mest och att deras negativa attityd till studier förblir vår stora utmaning, så menar vi det. Anledningen är att inget skolpolitiskt beslut i sig kan ändra på detta utan kräver ett envist, långsiktigt arbete bort från den kultur som fortfarande råder i skolans värld. Förhoppningsvis är vi på väg att lämna tiden då lärare som begrepp var hotat och där vem som helst kunde ställa sig i klassrummet och undervisa våra elever. Folkpartiet sätter nu stopp för detta genom krav på behörighet och lärarexamen. Vi tar vårt ansvar för att vända skolans resultat, elever och deras föräldrar har också ett jättestort eget ansvar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons