Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet lever inte som det lär

I en debattartikel i VLT den 28 november beskriver Roger Haddad (fp) och Bengt-Åke Nilsson (fp) hur de vill ha en stark medborgardialog. Nämndsammanträdena ska vara öppna och ungdomarna i Västerås ska känna att de kan påverka politiska beslut.

Annons

Vi socialdemokrater håller med till fullo. Självklart ska västeråsarna ha insyn i den kommunala verksamheten och möjlighet att påverka de politiska beslut som vi förtroendevalda ska fatta.

För oss är det oerhört viktigt att ungdomar är med och påverkar sin egen vardag. Vi har arbetat aktivt för att öka brukarinflytandet i de kommunala verksamheterna under många år vilket vi har gjort med stor framgång.

Roger Haddad och Bengt-Åke Nilsson lever inte efter sina principer. I den kommunala verksamheten vill de öka ungas inflytande men varför protesterar de inte när skolminister Jan Björklund kommer att förbjuda elevstyrda gymnasier?

Skolan är elevernas arbetsplats och de måste få vara delaktiga och kunna påverka till exempel arbetsmiljö och utformningen av undervisningen. En av skolans viktigaste uppgifter är att stödja eleverna till att bli demokratiska individer så att de på bästa sätt kan delta i samhällsdebatten.

Den lokala styrelsen med elevmajoritet som finns på Carlforsska är ett utmärkt exempel på hur demokratin fungerar i praktiken. I en modern skola ska eleverna känna sig delaktiga.

Folkpartiet säger sig vilja öka ungas inflytande, men varför tillåts inte eleverna på Carlforsska få fortsätta att utveckla sin lokala styrelse?

Britt Sandström (s)

Andre vice ordförande i kommunfullmäktige

Staffan Jansson (s)

Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons