Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar: Varför uppskattar inte Proaros vårt initiativ?

Den 7 maj beslutade grundskolenämnden på Proaros inrådan att lägga ner Lillhagaskolan vid vårterminens slut.

Annons

 Lillhagaskolan har nu fått en chans att drivas som friskola, då vi föräldrar tagit ett eget initiativ för att driva skolan vidare. Vi planerar en satsning på äventyrsprofil och musikprofil. En bra rektor och engagerade, duktiga lärare är redan på ingång och vi tror att vi kan erbjuda de barn som vill stanna kvar en oslagbar skola. Att skolan dessutom ligger inbäddad i grönska och i ett lugnt villaområde ger en stor trygghet för de barn som vill gå kvar på skolan.

Vi har dock fått arbeta hårt för att behålla vår skola. Den 30 april och den 10 maj kontaktade vi Birgitta Andersson, som är tillförordnad direktör vid Proaros, och bad om ett möte för att få igång en dialog och en plan för att starta en friskola i den nuvarande kommunala skolans lokaler. Vi anser att övergången från kommunal skoldrift till friskoledrift måste bli så smidig som möjligt för barnen. Många av barnen har påverkats negativt av de snabba förändringarna och de förtjänar ett sommarlov med lugn i magen och utan oro för hur hösten kommer att bli.

Av skolans 103 barn har alla utom 12 förklarat att de önskar gå kvar i Lillhagaskolan. Det har också bildats en liten kö då några föräldrar har föranmält sitt intresse. Med andra ord är det många barn och familjer som förväntar sig att Proaros ska påbörja samtal med oss.

Grunden för verksamheten är givetvis att vi får starta en friskola i Lillhagaskolans

lokaler – utan lokalerna faller hela idén. Det är i byggnaden vi vill vara kvar. Dessutom önskar vi behålla så mycket som möjligt av barnen invanda miljö och trygghet och har därför sänt en förfrågan om att få överta

inventarierna – givetvis till marknadsmässigt pris.

– Vi får dock inget svar eller ens en dialog med Proaros.

Vi undrar från vilket datum Proaros kommer att säga upp grundskolelokalerna på Lillhagaskolan? Med tanke på att det var de

dyra lokalerna som var anledningen att lägga ner skolan, undrar vi hur det kan komma sig att Proaros inte sade upp lokalerna med omedelbar verkan? Är detta en strategi för att hindra föräldrarna att hyra skolan?

Skolpersonal har tydliga direktiv från Proaros och politiker att engagera föräldrar i skolans verksamhet. Att via enkäter och möten skapa ett gott samarbete med föräldrarna till elever i skolorna drivna av Proaros. Det gäller dock att vi håller oss på vår plats. Att vi vill driva en skola själva – hur skulle det se ut – om alla höll på så?

Vi ser dock till barnens bästa. Varför sätta käppar i hjulen för oss som har tagit ett

initiativ till att driva en skola? Vi har följt de lagar och regler som gäller så låt oss nu går vidare och hjälp oss!

– Låt oss överta hyreskontraktet på lokalerna och ge oss ett pris på alla inventarierna!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons