Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsfriheten blir än sämre med en borgerlig regering!

Annons

Välkommen med en debatt om demokratibegrepp och föreningsfriheten Jörgen Johansson, riksdagsledamot för centerpartiet. Jag tycker ändå att du ska sopa rent framför egen dörr innan du angriper exempelvis Byggnads mätningsavgift eller Hyresgästföreningens förhandlingsersättning.

Inför beslutet om en förändrad a-kassa som du kommer att fatta beslut om under julmånaden december finns också ett förslag till obligatorium. Du kommer troligen att fatta beslut om och tvinga anställda att tillhöra en facklig a-kassa.

Det är nämligen så att grundförsäkringen i a-kassan redan i dag är obligatorisk. Om sedan den hittills frivilliga tilläggsförsäkringen i a-kassan ska bli allmän, måste du vara med och lagstifta om ett för alla obligatoriskt medlemskap i en facklig a-kassa. Onekligen en överraskande uppgift för dig som har synpunkter på hur mätningsavgifter och förhandlingsersättningar fungerar i dag. Det ska bli en spännande hearing den 27 november att få höra dig utveckla frågan om föreningsfriheten ytterligare i samband med förändringen i a-kassan från årsskiftet.

Per-Inge Ahlbäck

Ombudsman, LO-distriktet i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons