Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP: Därför är satsningar på lärarnas kompetens och status så viktiga

Annons

Rustad att möta framtiden? Detta är den så träffande rubriken på den nya så kallade Pisa-rapporten som presenterades i slutet av förra året. Här får vi, i en jämförelse med andra länder, klara besked om att det finns mycket övrigt att önska vad gäller vår svenska skola. Resultaten i de för vår stad och landets industri så viktiga ämnena matematik och naturvetenskap har en negativ trend.

Koppla detta besked till den vision som Västerås har inför 2026, visionen att vara världsledande inom bland annat teknik. Då framkommer tydligt hur viktig standarden på stadens skolor är för allas vår framtid.

Folkpartiet har under många år arbetat för en kraftfull förändring av den svenska skolan. Nu kan vi se fram emot att under nästa år inte bara få en ny skollag utan även nya läroplaner i såväl grundskolan som i gymnasiet.

För att få våra ungdomar väl rustade för framtiden, så måste vi göra tydliga satsningar på lärarna, deras utbildning och kompetens.

En helt ny lärarutbildning startar 2011, speciallärarna återinförs och ett nytt system med lärarlegitimation kommer snart.

Framtiden börjar i klassrummet har man kunnat läsa på Folkpartiets affischer. Vi får inte undanhålla en enda ung människa chansen till en god framtid.

Därför är satsningar på lärarnas kompetens och status så viktiga!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons