Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP+M i Hallstahammar: Enkelt är ibland det bästa

Annons

Hans Petersson (V) och Catarina Pettersson (S) raljerar grovt i sitt svar på våra tankar om ett förbättrat företagsklimat i Hallstahammar.

Samtidigt som de öser ovett över oss har de också svaret på hur ett förbättrat företagsklimat i Hallstahammar ska uppnås: Bättre service, mark och fastigheter och ”En väg in”. Men ursäkta frågan; finns inte mycket av detta redan i dag? Hur kommer det sig då att Hallstahammar fortfarande inte är en topprankad företagskommun?

Om man tittar på de kommuner som i dag är topprankade – finns det några gemensamma framgångsfaktorer?

Ja, det gör det. Den avgörande faktorn är attityden till företagande. Eftersom vi ännu inte lyckats speciellt bra i rankingen kan man ju fundera över den socialistiska attityden till företagande.

Vänstersidans företrädare tycker att vi lever i en enkel värld. Svaret är javisst, vi lever enkelt. Det finns inget behov av krångel och onödig byråkrati. Däremot finns det behov av ett fräscht och blomstrande näringsliv. Men vi lever i ett Hallstahammar som styrts av en vänsterregim sedan urminnes tider och som skulle behöva ett majoritetsskifte för att utveckla den kommunala verksamheten och företagarklimatet i Hallstahammar. Vi lever i ett Hallstahammar i behov av en attitydförändring kring ortens företagare, så enkelt är det!

S och V-företrädarna anklagar oss för att vilja privatisera all kommunal verksamhet och undrar om vi helt enkelt inte borde avskaffa kommunen helt. Vi undrar var det påhoppet kom ifrån. Kommunen har ett tydligt syfte och mål och är en grundsten i vårt demokratiska samhälle.

Vi tror på alla människors frihet och rätt att välja det som passar bäst för den enskilda personen, men hur ska det gå till om privata satsningar inte ska få lov att röra sig i samma områden som kommunen redan lagt beslag på, vilket Petersson och Pettersson förespråkar.

Det finns mycket som är bra i Hallstahammar men det finns också mycket som kan bli avsevärt bättre. Vårt mål är att Hallstahammars innevånare ska få ut så mycket verksamhet som möjligt per skattekrona oavsett om verksamheten bedrivs i kommunal eller privat regi. Det är något vi lovar att arbeta för när vi får majoritet i kommunfullmäktige i Hallstahammar!

Hallstahammar kan bättre och det kan vi bevisa!

Anna Lundberg (FP)

Jenny Olsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons