Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(fp): Partipiskan gäller inte hos oss

Ulla Persson (s) och Per Lithammer (v) ifrågasätter agerandet att anmäla moskén till länsstyrelsen med begäran om en tillsyn. Bakgrunden är att personal lämnat uppgifter som sammantaget bör prövas av någon tillsynsmyndighet.

Annons

Om det sedan finns skäl att göra en tillsyn eller inte är upp till länsstyrelsen att avgöra. Vi tänker inte agera domare i denna fråga.

Utgångspunkten har hela tiden varit barnens och ungdomarnas situation. Först gällde det deras boendesituation vid pojkhemmet och nu gäller det den information som personal inom de kommunala verksamheterna lämnat. Den informationen bör granskas och prövas av en extern myndighet som till exempel länsstyrelsen.

När anmälan tidigare har gjorts mot socialtjänsten och en LSS-gruppbostad på Skälby agerade vi på ett liknande sätt, som privatpersoner. Då var det ingen från socialdemokraterna

eller vänsterpartiet som valde att föra en debatt kring formalia. I det nu aktuella fallet har ärendet inget specifikt med utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden att göra och därför fanns det ingen anledning att ta upp frågan där.

Persson och Lithammer ondgör sig också kring en skrivelse till polismyndigheten där vi verkar för närpolisverksamhet på Bäckby.

Enskilda fp-företrädare, även kommunalråd, har rätt att bilda opinion och verka för sina frågor. Det behöver vi inte fråga Ulla Persson om lov för att få göra. Partipiskan råder inte i folkpartiet, vilket Persson och Lithammer verkar ha svårt att förstå.

Vi hoppas på en konstruktiv diskussion och att länsstyrelsen får göra en egen bedömning efter kontakt med uppgiftslämnare kring boendet och verksamheten. Ytterst handlar det om att få en bättre situation för ungdomarna.

Bengt-Åke Nilsson

gruppledare/kommunalråd

Roger Haddad

kommunalråd

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons