Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp:s selektiva lyhördhet

Annons

Folkpartiets Göran Landerdahl framställer sig som Hamrebornas sanne vän i en debattartikel den 10 februari. Men gäller folkpartiets lyhördhet även för dem som bor i andra områden?

Frågan måste ställas eftersom att det pågår förnyelse, förändring och förtätning inom flera bostadsområden i Västerås. I vissa fall är det samma grundidé som på Hamre, nämligen att bygga flerbostadshus som exempelvis gör det möjligt för äldre småhusägare att bo kvar i "sitt" område när man inte längre orkar sköta villan.

Återigen måste vi också fråga var lyhördheten fanns hos folkpartiet när de centrumboende sa nej till att öppna Domkyrkoesplanaden? Det som Göran Landerdahl kritiserar på Hamre var ju möjligt för folkpartiet ifråga om centrum!

I själva verket handlar folkpartiets påstådda lyhördhet om retorik och populism. Till skillnad mot oppositionen måste majoriteten alltid ta ansvar och fatta beslut i ett ärende. Oppositionen kan däremot för stunden känna med ett vått finger vart vindarna blåser.

Vi har sagt det förr och kan säga det igen: Bygg- och planprocesser är inte lätta. I varje enskilt fall måste många och ibland svåra avvägningar göras mellan olika intressen inklusive det allmänna samhällsintresset.

Grundtanken med ett samråd är att förbättra och fördjupa beslutsunderlaget. I majoritetens förslag till detaljplan har samrådet gett avtryck. De fotbollsplaner som finns i kvarteret Flygaren har varit ett argument för att stoppa planeringen för gruppboende och flerbostadshus. Genom samrådet blir en fotbollsplan kvar samtidigt som nya ersättningsplaner kommer att tillskapas i närområdet.

Det främsta argumentet mot en byggnation har därmed fått en lösning genom samrådet.

Anna Grön

ordförande (s) för byggnadsnämnden

Yngve Wernersson

ledamot (s) i byggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons