Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP: Vi måste angripa ungdomsarbetslösheten på flera fronter

Annons

Kommunals ordförande i Bergslagen kastar sig in i en debatt utan att ta reda på bakgrunden och använder sig av slagord utan eftertanke.

Bakgrunden till debatten om ungdoms-löner som förts i media den senaste tiden är att Folkpartiet runt om i landet har lagt förslag om särskilda ungdomsavtal inom kommuner och landsting. Och varför sker då detta landsomfattande agerande?

Anledningen är att ungdomsarbets-lösheten har varit hög i Sverige över decennier. Detta oavsett vilket parti eller vilka partier som har styrt landet. Inga åtgärder har gett några märkbara effekter.

Vi kan i dag inte fortsätta att se på när 135 000 unga står utanför arbetsmarkaden. Vi kan inte fortsätta att endast försöka motarbeta situationen med gamla, beprövade och mer eller mindre misslyckade åtgärder. Folkpartiet anser att det behövs nya tag och nya idéer.

Det kan vara bra för Kommunals ord-förande i Bergslagen att känna till hur förslaget som Folkpartiet lagt i Västerås kommunstyrelse ser ut. Jag citerar ur texten till det nämndinitiativ som lades den 8 februari 2012: ”Det måste finnas en lokal uppgörelse mellan fack och arbetsgivare. Efter ett år krävs godkännande av det lokala facket för att förlänga avtalet. Målet är både

att underlätta för ungdomar att få jobb och att trygga kompetensförsörjningen när många går i pension.”

Men här har nu Nicklas Gustafsson fattat pennan och fallit in i den slagords-argumentation som de röda driver mot förslaget - utan att ta reda på fakta.

Folkpartiet anser att det nu är hög tid att ta till nya grepp för att motarbeta ungdoms-arbetslösheten. Vi tror inte att enbart ungdomsavtal löser problemet, det behövs krafttag på flera fronter.

Det är ett mycket allvarligt och stort samhällsproblem att så många unga inte får in en fot på arbetsmarknaden, att så många unga inte får en chans att börja ett själv-ständigt vuxenliv.

Men Kommunals ordförande i Bergslagen kanske inte delar den analysen?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons