Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Johansson: Trångsynt!

Jag läste VLT:s artikel om vårdnadsbidraget och blev irriterad. Här läser man om en, som det ser ut, yngre politiker som drar alla över en kam och visar ett uttryck för en kraftigt förutfattad mening.

Annons

Vi har vårdnadsbidrag och har som mål att vara hemma så länge som möjligt med barnen och slippa ha dem på dagis. Då är det här ett sätt att dryga ut dagarna. Vi har två små barn (7 månader och snart 3 år) och dessutom tre tonårsbarn i familjen.

Vi är inte - som Anna Wallén förutsätter - arbetslösa eller förmögna. Min fru jobbar i butik och jag tjänar inte dåligt men en bra bit under 30 000 vilket i alla fall inte gör mig till höginkomsttagare. Vi sätter barnen först och har valt att prioritera bort krogen, restauranger, gym, shopping och så vidare för att få det att gå runt. Vi bor i radhus, har två bilar och barnen saknar ingenting.

Ur ett rent samhällsekonomiskt perspektiv måste vi vara fantastiskt lönsamma. Inga VAB-dagar, inga dagisplatser som kostar samhället - sedan påstår Anna Wallén att 3000 kronor i månader är slöseri med skattepengar. Även en politiker bör kunna räkna så enkel plus och minus eller?

Fredrik Johansson

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons