Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fall för människovärdet i Allianssverige

Högerpolitik banar väg för brunskjortors stöveltramp

Annons

Monna Ridderström, kristdemokrat och riksdagskandidat, som skrev den 15 april, vad är en människa värd i Alliansens Sverige? Jo, en hel del – OM hon är stark och frisk och lydig och klarar dansen kring guldkalven i Högerns utslagspolitik.

Du radar upp självklarheter om människan och hennes behov och gör dem till Kristdemokraternas ärofyllda upptäckter.

Hur får du ihop högerpolitikens konsekvenser i form av klasskillnader, vida som på 1930-talet, med människovärde? Alliansåren har genom en förödande jobbpolitik och en lika förödande social- och välfärdspolitik slagit ut människor, splittrat familjer och på alla tänkbara sätt sparkat på dem som redan ligger.

Ur hopplöshet växer inget gott, bland orättvisorna gror extremismens avarter och högerpolitik banar väg för brunskjortornas stöveltramp.

Kristdemokraternas radar kretsar kring ekonomismens lyckosamma medborgare som gärna klappar en arm sate på huvudet och säger att ”kom ihåg att du är lika mycket värd som jag”. Solidaritet kan du uppenbarligen stava till men innebörden har du modifierat till oigenkännlighet efter ditt eget kristdemokratiska perspektiv.

Högerpolitik är den okränkbara människan ovärdig och Jesus Kristus himself är med all sannolikhet rasande där han eventuellt befinner sig.

I Kristdemokraternas och Alliansens Sverige är människovärdet i fritt fall. Respektlöst var ordet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons