Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge besked om fossilgasen, Ulla Persson!

Annons

Fossilgasen, eller naturgasen som den också kallas, är en energikälla som bidrar till växthuseffekten och som dessutom är ändlig. Ändå planeras en stor fossilgasledning genom länet.

Det är en stor investering som riskerar att tränga ut mer miljövänliga energikällor.

Fossilgasledningen är inte bara dålig för miljön, utan är också ett hinder för en blomstrande produktion av bioenergi i Västmanland. Därmed utgör gasledningen indirekt ett hot mot ett levande och växande län.

I planerna för fossilgasledningen ingår en avstickare från huvudledningen och in till Västerås.

För att det ska vara intressant krävs naturligtvis att det finns avsättning för gasen i Västerås. En av Eons tänkta kunder för fossilgasen är kraftvärmeverk.

Det är därför dags för det socialdemokratiska kommunalrådet i Västerås, Ulla Persson, och ordföranden för Mälarenergi, Kent Ryberg, att bekänna färg: är en satsning på fossilgas i kraftvärmeverket tänkbar för socialdemokraterna i Västerås?

Vi i centerpartiet arbetar för att minska Sveriges beroende av fossila bränslen, både i Västerås kommun och på nationell nivå. I en ny majoritet i Västerås stadsfullmäktige efter valet kommer vi inte medverka till att det kommunalägda energibolaget köper någon fossilgas.

Är Ulla Persson och Kent Ryberg beredda att utfärda samma garanti till de miljöengagerade väljarna inför valet?

Lars Kallsäby

gruppledare för centern i Västerås

Jörgen Johansson

riksdagsledamot för centern

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons