Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte tidigare beslut om Mimer!

Annons

I Västerås behövs hyresrätter, bostadsrätter, kooperativa hyresrätter och egna hem, en mångfald i alla områden. Alla västeråsare ska kunna hitta den boendeform som passar just vid den tiden man befinner sig i livet.

Hyresrätten är den absolut vanligaste boendeformen innanför Cityringen. Efter den föreslagna försäljningen är det fortfarande över 60 procent av alla bostäder innanför Cityringen som är hyresrätter. Det är märkligt att socialdemokraterna och vänstern inte vill lyssna till de boende i Mimers hyreslägenheter, där det nu finns bildade bostadsrättsföreningar där över 90 procent av hyresgästerna vill ombilda sina hyresrätter till bostadsrätter. Det är också märkligt att socialdemokraterna och vänstern inte vill uppmuntra till blandade upplåtelseformer i områden med i princip enbart hyresrätter genom att stimulera till ombildning. Det innebär inte en försäljning av alla hyresrätter i dessa områden utan här måste de boende hyresgästerna bestämma vilka hus som kan vara aktuella utifrån önskan om ombildning.

Det vore klädsamt om socialdemokraterna stod fast vid sina tidigare beslut när de var i majoritet. I Mimers styrelse (september 2006) beslutades om att ge "vd i uppdrag att utreda förutsättningarna för bostadsrättsbildning i miljonprogramsområden…" något som tydligen Ulla Persson inte vill kännas vid idag. Det gäller således inte "en utredning om ett projekt i en annan kommun".

När det gäller försäljningen av över 800 lägenheter, vid ett tillfälle, vill Ulla Persson inte heller här kännas vid ärendehanteringen. Mimer beslutade den 15 november om att sälja lägenheterna och kommunstyrelsen informerades den 24 november 2005, det vill säga efter Mimers beslut.

Västeråsalliansen är tydlig. Vi styr stadens bolag via ägardirektiv och förslag på nya ägardirektiv är på väg fram till kommunfullmäktige i april. Kommunstyrelsen i Västerås har redan ställt sig bakom förslaget till beslut. Här förtydligas bland annat vad det innebär med försäljning. För oss i Västeråsalliansen är det också en försäljning när hyresrätter ombildas till en bostadsrättsförening eller till kooperativa hyresrätter.

Elisabeth Unell

Kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons