Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God morgon, Roger Haddad!

Annons

Nu nedrustas vuxenutbildningen. Den borgerliga regeringen minskar budgeten för vuxenutbildningen med närmare 600 miljoner. I hela landet betyder det cirka 13 000 färre platser inom Komvux. Ett stort antal vuxna kommer att förvägras chansen till omskolning och en ny start i livet.

Att den borgerliga regeringen gör det svårare för människor att studera rimmar illa med en snabbt föränderlig arbetsmarknad. Det är faktiskt helt obegripligt. Vi vet ju att många byter yrke ett antal gånger under sitt yrkesverksamma liv. I dag bedömer man att de ungdomar som växer upp nu måste räkna med att byta arbete i genomsnitt sju gånger. Det visar ju klart att behovet av möjligheter till livslångt lärande är stort.

Men den borgerliga regeringen vill tydligen inte ge alla människor utbildningsmöjligheter. Hur ska jag annars tolka besparingen på Komvux?

Först nu har folkpartisten Roger Haddad vaknat till och fattat vad som håller på att hända. Nu bjuder han skolministern till Västerås för att försöka övertala honom att ändra på beslutet.

Det är så dags nu när förslaget ligger på riksdagens bord. Västmanland kommer att få en neddragning med 385 platser och flera anställda kommer att förlora sina jobb.

För oss socialdemokrater är livslångt lärande ett begrepp med ideologisk sprängkraft. Vi tror på människans utvecklingsmöjligheter och vi vill värna rätten att studera under hela livet.

Jag kommer att följa dina övertalningsförsök med största intresse, Roger Haddad.

Pia Nilsson

riksdagsledamot (s) från Sala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons