Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasister: Vår skyldighet att förbättra miljön

Växthuseffekten närmar sig, jorden är inte som den var förut och det är människan som är skyldig till detta.

Annons

Därför är det vår skyldighet att förbättra miljön så att framtida generationer har en miljö som vi en gång hade. Vi vill väl att våra barn och barnbarn ska ha samma levnadsförhållanden som vi har haft?

Det finns mycket som man kan göra, det påverkar inte mycket om man är ensam men tillsammans kan vi göra skillnad! Var och en måste ta eget ansvar för miljön, gör inte du det, gör inte personer i din omgivning det och sedan blir det en dominoeffekt av det hela. Tro det eller ej, det finns faktiskt saker som vi alla kan göra.

Kollektivtrafik är miljövänligt, så varför inte skippa bilen en dag och ta bussen i stället? Det är någonting man borde satsa på, så att bussarna går oftare, från fler ställen och att det blir billigare att resa. Biogas släpper inte ut koldioxid och dessutom rymmer en buss många fler än en bil.

När biogas kommer ut på marknaden är det också ett miljövänligt transportalternativ. I dag är miljöbilar väldigt dyra och det kanske inte är den första investeringen man satsar på, men när priset gått ner borde man ha miljön i åtanke när man väljer bil. En bränslesnål bil blir dessutom billigare att ha i längden.

Inom företagen kan man satsa på att samåka mer, om man bor i närheten av varandra: alla åker bil och börjar ungefär samtidigt, varför inte åka tillsammans för att göra en liten insats för miljön?

Det värnar dessutom din egen ekonomi. Mycket man vet och har hört om ekonomin är spekulationer men ingen riktigt ren fakta. Riktigt ren fakta är någonting man inte kan förneka eller protestera emot, många borde informeras om det. Skolan borde ta ett större ansvar för att undervisa de unga, det är en trovärdig källa.

Sist, men inte minst, kan man gå ner i vikt genom att transportera sig miljövänligt (med en promenad eller en cykel) i stället för att lägga ner pengar på dyra gymkort.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons