Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Jansson (V): Skatten ska gå till vård – inte vinst

I en debattartikel införd i VLT den 10 augusti så ”svarar” Maria Dellham mig angående vinstuttag inom vård och omsorg.

Annons

Delham talar vänligt om för mig och framför allt Novus Opinion att deras undersökningar vilar på ”väldigt svaga grunder”. Det vore intressant att få höra vilka invändningar Maria Delham har mot Novus Opinions statistiska säkerhet vad gäller det jag redovisat. Menar hon att det inte är så att ”åtta av tio” är emot vinstuttag inom vård och omsorg och vari ligger i så fall felkällorna och vilken sannare information sitter du inne med?

Att påstå att jag motverkar privata vårdcentraler är osant. De kommersiella vårdcentralerna i länet ger liksom de landstingsdrivna god vård – men som politiker måste jag se till hur man riggar systemet och här är vinstdriften ett problem Det som skiljer oss från Moderaterna är att vi ser till patienternas behov och inte utförarnas i första hand.

Vår uppgift är att säkerställa att varje skattekrona går till det de är avsedda för, nämligen vård och ingenting annat.

Detta gör vi till exempel genom att medverka i framtagandet av det nya primärvårdsprogrammet, där det viktiga är att säkerställa rätten till ”rätt vård” oavsett utförare eller ort.

Jag vet inte hur mycket Maria Delham följer med i media och om hon missat de avslöjanden som varit gällande bland annat ”blöjvägning” på privata äldreboenden. Sådana avarter kan inte accepteras.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons