Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Jansson (V): Vi satsar på museet trots det ekonomiska läget

Annons

Torsten Källberg ondgör sig över det svar som jag gett till hans allianskollega i Västerås. Mitt inlägg var föranlett av ett inlägg av Mikael Damsgaard (M). Damsgaard frågade om länsmuseets utställningsytor ska utökas och om det i så fall skulle innebära att nya basutställningar kunde byggas upp.

Jag svarade att vi, i enlighet med den regionala kulturplanen, har för avsikt att utöka utställningsytorna och därigenom möjliggöra för nya basutställningar.

Att med anledning av detta i en ”mästrande” ton påpeka att jag är ny med detta ansvarsområde, och dessutom saknar bak-grunden, är nedsättande och snudd på en förolämpning. Jag är mycket väl medveten om historien vad gäller museets optionsytor och tanken med detta.

Men vi förverkligar dessa tankar och vi gör det nu, trots det ekonomiska läget.

Vad gäller teatern och musiken så återkommer vi– Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljö-partiet – angående dessa i vår kommande landstingsplan.

Det hade för övrigt varit klädsamt om Källberg, förutom att vara oppositionsråd, också nämnde att han är ledamot i styrelsen för Teater Västmanland.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons