Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Ohlsson: Vi kräver en folkomröstning!

Annons

Efter en lång tystnad har nu styrelsemajoriteten i Mimer laddat om. Istället för att diskutera sakfrågan och äntligen backa från det olyckliga ombildningsprogrammet, så går man i VLT den 24 maj till attack mot namninsamlingen som genomförts mot programmet.

Med en ordmärkares pedanteri angrips formuleringen "Rädda hyresrätten" på namninsamlingen, eftersom hyresrätten tydligen inte är tillräckligt hotad. Det rör sig "bara" om drygt 4000 lägenheter och dessutom kommer man att bygga 56 (!) stycken nya.

Noteras bör att Hyresgästföreningen mycket tydligt beskrivit situationen på namninsamlingen:

Hyresgästföreningen kan inte acceptera det kommunala bostadsföretaget Mimers beslut den 14 februari 2007 att sälja ut över 4000 lägenheter. Vi kräver att Västerås invånare får avgöra denna fråga i en kommunal folkomröstning, i enlighet med kommunallagens bestämmelser. Stöd kravet för bevarande av Västerås hyresrätter.

Ärligt talat, kan det bli så mycket tydligare?

Hyresgästföreningen blir attackerad av styrelsemajoriteten i Mimer. Vi "kan inte ta något demokratiskt ansvar", och "vill inte ta hänsyn till den demokratiskt valda styrelsens beslut". En demokrati innebär inte att resten av samhället villigt och för alltid fogar sig i fattade beslut.

Att agera mot politiska beslut är inte odemokratiskt. Demokratin kan tvärtom handla om att genom upplysning och engagemang, i laga ordning, förändra redan fattade politiska beslut. Just kommunala folkomröstningar är ett sätt för medborgarna att, i laga ordning, kunna förändra politikernas beslut.

Hans Ohlsson

Ordförande Hyresgästföreningen i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons