Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Stackegård: Österbergs studentlya

Annons

Jag har flera gånger bemött Sven-Erik Österberg (s) i VLT. Han för ju snarare dialog med ministern, det vill säga Mats Odell (kd), men synpunkterna är ju avsedda för många fler, det vill säga VLT:s läsare.

Det jag fastnar för i Österbergs inlägg den 3 augusti är den pampiga avslutningen. Mats Odell föreslår att studenten söker bostad som inneboende under studietiden om det saknas studentbostäder. "Är det så ditt välfärdssamhälle ska se ut så betackar jag mig." replikerar Österberg.

Om ni visste, kära läsare, hur många gånger just den frågan berörts bland framgångsrika industripensionärer.

Jobb på Asea vid sidan av teknisstudier. Minimalt matkonto och naturligtvis inackordering. Den stora befrielsen när examensbetyget erövrats med minimala skulder.

Ett välfärdssamhälle, som förringar strävan att klara sig själv betackar jag mig för. En medvetenhet om att min egen insats och planering bestämmer eller i varje fall påverkar min framtida livskvalité skall lyftas fram i politiken.

Jag skulle till och med kunna gå så långt, att kolla om inte många av de 446 långtidsarbetslösa ungdomarna som vi diskuterat i tidigare debatt har försatt sig i den situationen därför att de har bibringats det välfärdsbudskapet att samhället skall ge dem en framtid utan motprestation.

Där ligger kärnan i orsaken till varför jag engagerat mig i politiken för ett maktskifte och där syns kanske orsaken till att den gick i uppfyllelse. Därför uppmuntrar jag Österberg att fortsätta med debattinläggen fram till nästa val.

Hans Stackegård (m)

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons