Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Stergel (C): M har svårt att skilja på opposition och revision

Artikel 30 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Majoriteten har koll på kostnader för Nya Lögarängsbadet

Annons

vad kostar nya Lögarängsbadet att bygga och driva?

Svar på debattartikel från Moderaterna den 17 januari om att Nya Lögarängsbadet blir dyrare

Vid möte med Nämnden för idrott och friluftsliv 20 december togs beslut om en preliminär årshyra från stadens Fastighetskontor för Nya Lögarängsbadet på 23 520 000 kronor. Den bygger på den i fullmäktige beslutade investeringsramen på 410 000 000 kronor.

Avskrivningstiden enligt hyresofferten är på 33 år och stadens nu gällande internränta var med i offerten, så även kostnader för underhåll.

Detta följer den praxis som vi har beslutat om i staden.

Till ovan nämnda årshyra tillkommer mediakostnader för Nya Lögarängsbadet som preliminärt beräknas till 4 500 000 kronor per år.

Den verkliga årshyran och driftskostnaden för nya Lögarängsbadet vet vi först när projektet är klart, i nuläget är prognosen en något lägre årshyra då byggnationen förväntas hamna på runt 395 000 000 kronor. Detta skall sättas i relation till stadens nuvarande kostnad för Lögarängsbadet och Kristiansborgsbadet som uppgår till 21.742.000 kronor.

Det är värt att notera att förslaget till preliminär hyresoffert skickades ut till Nämnden för idrott och friluftsliv en vecka före nämndmötet. Moderaterna i nämnden hade alltså gott om tid på sig att få svar på sina funderingar kring det underlag som fanns i handlingarna alternativt att be ansvarig person från stadens Fastighetskontor komma till nämndmötet för att svara på offertens innehåll.

Beträffande kostnadsökningen från 352 000 000 kronor, den siffra som presenterades i badhusutredningen 2014, till 395 000 000 kronor så beror den till största delen på utökade ytor för friskvårdslokaler, teknikutrymmen och höga miljö-, hälso- och energikrav. Detta har hela nämnden varit medvetna om och kostnadsökningen har redovisats politiskt och antagits.

Nämnden har följt gängse praxis i hanteringen av ärendet och tar absolut inte lättvindigt på hyreskontraktet, dess utformning eller innehåll. Vi låter inte kostnaderna sticka i väg och vi har en stor tillit till vår egen förvaltning och berörda förvaltningar. Det verkar vara svårt för Moderaterna i nämnden att skilja på opposition och revision.Läs också: Gymplaner orsakade nämndstrid

Här byggs nya badhuset

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Striden om kvinnobadet
Annons