Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre bra än fort och fel om Truck stop

Truck stop behövs för en bättre närmiljö i Västerås.

Annons

Tommy Emterby och Maria Lindelöf (KD) undrar den 11 april varför det tagit så lång tid att få klart Truck stop. Jag håller med om och beklagar verkligen att det tagit längre tid än vad vi kunde förutse men jag kan försäkra att det finns en politisk ambition och vilja att Truck stop ska invigas så snart det bara är möjligt.

Våra tjänstemän arbetar så fort de kan men tyvärr har det blivit fördröjningar som vi inte har kunnat påverka när det gäller utformning av området och avtalsskrivningar.

Jag håller med frågeställarna om att ett Truck stop är nödvändigt för att förbättra närmiljön i Västerås men jag tror dock inte att alla problem med lastbilar som ställer sig fel och förorenar kommer att lösas helt och hållet i och med att vi invigt Truck stop. Här kommer det fortsättningsvis krävas samverkan mellan staden och polismyndigheten att avvisa felställda fordon och hänvisa dem till den plats där vi vill att de ska stå för att på bästa möjliga sätt ta hand om farligt avfall från lastbilarna.

Så mitt svar är att även om vi vill få Truck stop klart så snart som möjligt är vi angelägna om att det blir rätt från början. Hellre får det ta lite tid och att det blir bra än att göra fort och fel. Det tycker jag är att ta ansvar för politiska beslut även om det kan innebära olyckliga tidsfördröjningar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons