Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj gränsen för kontrolluppgifter inom idrotten!

Att vara kassör i en idrottsförening är inte lätt! Det är en djungel av regler. Snart går det inte att hitta någon som vill ställa upp att sköta betalningar, bokföring och inte minst rapporter till Skattemyndigheten på ideell, obetald tid.

Annons

Att köpa in en bokföringstjänst från ett privat företag eller anställa någon att sköta densamma är något många föreningar aldrig skulle ha råd med. Vi måste därför minska krånglet för idrottsföreningarna.

* Förtydliga reglerna kring sponsring

* Avskaffa reklamskatten

* Höja gränsen för när man behöver skicka kontrolluppgifter till Skatteverket till ett halvt basbelopp (10 250 kronor) från dagens 100 kronor.

* Förändra skattereglerna så att domare och funktionärer inom idrotten i skattemässig mening har sitt hem som tjänstgöringsställe så också de får sina resor till och från idrottsevenemangen klassade som tjänsteresor.

Genom att förenkla för idrottsföreningarna kanske vi som politiker kan hjälpa till att underlätta bördan för de ideella kassörerna och ge föreningarna mer tid över till det de egentligen vill hålla på med - nämligen idrott!

Anna Lundberg (fp)

Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons