Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Ahlin: Moderaternas hörnsten håller inte

Jag är ingen politiker men en uppmärksam medborgare. Staffan Anger skriver att alla som kan arbeta ska få möjlighet att göra det efter sin arbetsförmåga.

Annons

Vad eller vem avgör om dessa människor har arbetsförmåga eller inte? En läkare, som inte ens har träffat den sjuke och anställd av sjukkassan bestämmer om denne person är sjuk eller inte.

Moderaternas hörnsten är att få alla i full sysselsättning, skriver Anger. Den hörnstenen håller inte, anser jag.

Utanförskapet har minskat i Västmanland påstår han vidare. Då rör han sig i fel kretsar vill jag påstå. Minskningen av personer med sjukpenning och arbetslöshet står för den större delen, medan socialbidragen har ökat något skriver han.

Orsak till denna ökning är finanskrisen, påstår han bland annat. Det är ju de sjuka och arbetslösa som får socialbidrag!

För att påskynda återhämtningen vill Moderaterna gå vidare med coachning, praktik och utbildning. Det skulle innebära 31 000 nya jobb. Är coachning, praktik och utbildning inräknade i dessa 31 000?

Denna siffra måste ha tagits ur luften. Coachningsföretag växer upp som svampar ur jorden. Där bör man ha ögonen öppna, när det gäller deras utbildning. Om praktik är samma som aktivitetsstöd, så är det ju inte pensionsgrundande. Många går på aktivitetsstöd om och om igen har jag erfarit.

Det finns inget stöd för den som verkligen behöver hjälp. De blir bara fler och fler och de dolda handikappen ökar. Dessa människor existerade varken före eller efter finanskrisen, anser jag.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons