Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Graflund: Dags för äldreomsorg i stället för äldresorg

Annons

Orolig för att en dag behöva hemtjänst eller äldreboende

Hur få bättre äldreomsorg?Foto: TT

VLT har förtjänstfullt lyft fram hur eländigt äldrevården i Västerås utvecklats på många ställen. Vad kan man göra för att göra arbetsmiljö och äldrevård bra igen? De förslag som kommit fram hittills gör mig inte lugn inför att jag en dag kan behöva äldreomsorgens eller hemtjänstens hjälp.

I offentlig verksamhet finns tre kulturer: den politiska, den administrativa och utförarverksamheten. De politiska förslagen är att anslå mer medel, förhandla på ett annat sätt, att privatisera med mera. Solveig Nilssons okunniga och aningslösa uttalanden får ses i det sammanhanget.

Den administrativa nivån har gått ut med att man ska kommunicera mer och få in mer rapporter, det vill säga göra mer av det samma. Det skrämmande är att de säger: ”Utifrån såväl interna som externa granskningar, finns i dagsläget inga indikationer på brister i enlighet med det som just nu rapporteras i media.”

Nu är det bara det att problemet finns på utförarplanet och på tjänstemannaplanet ovanför utförarna.

Nu är det bara det att problemet finns på utförarplanet och på tjänstemannaplanet ovanför utförarna. När rehabgruppen var en egen verksamhet var arbetsmiljön mycket bra och de boende var nöjda med insatserna. När verksamheten lades ner möttes de anställda av en fientlighet från ledningshåll de aldrig upplevt förut.

Det fanns en okänslig härskarkultur redan då med att tysta de som ville påverka och förbättra. Det har fortsatt, som vi sett av insändare och artiklar. Nedskärningarna har gått för långt i tystnad.

Det fanns en okänslig härskarkultur redan då med att tysta de som ville påverka och förbättra.

Mina frågor är: vem eller vilka är det som ansvarar för att rätta till om arbetsmiljön blir dålig och vården av de äldre undermålig. Är det ni politiker eller någon i den administrativa nivån? En ”haverikommision” behöver tillsättas, analys göras och ”gör om, gör rätt”.

Hur ska man i framtiden kunna undvika att uppmärksamma dålig arbetesmiljö och undermålig vård när det finns en tysthetskultur där inte ens konstruktiv kritik får framföras? Hög personalomsättning och höga sjuktal brukar vara bra indikatorer.

Vilka undviker att vidta åtgärder när de ser det här? Hur ser styrning och kontroll ut? Hur stimuleras enhetscheferna till att kunna samverka med de anställda och leda arbetet på ett konstruktivt sätt i enlighet med det arbetsmiljöansvar man har?

Läs gärna Näringslivsbilagan i VLT, där framgångsrika företagare beskriver hur arbetsmiljön ska vara för att locka till sig och behålla bra anställda. Hur man skapar en kreativ miljö för att få de anställda att göra ett bra jobb. Västerås vill ju vara en attraktiv arbetsgivare.

Jag är inte intresserad av att betala skatt till en byråkratisk verksamhet som inte kan leverera en äldreomsorg värd namnet.

Ingvar Graflund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons