Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innehållslöst S-pladder

Vi väljare behöver tydligare besked för att lockas till valurnorna

Annons

Två ledande socialdemokrater, riksdagsman Lars Eriksson och Västerås nye starke man Anders Teljebäck låter oss i en så kallad debattartikel i VLT den 12 april ta del av den sortens retorik, som vi dessvärre kommer att mötas av många gånger från socialdemokratiskt håll fram till valet.

Temat denna gång är bostadsbyggandet, men det skulle kunna vara vad som helst. Mönstret är ändå detsamma.

I själva verket ansluter sig de två bara till en redan inledd metod, som inte minst deras partikolleger på riksplanet, som Magdalena Andersson, har satt i system. Metoden innebär att avslöja så litet som möjligt av vad man själv står för, utom då att i allmänna, svepande ordalag och utan närmare konkretisering säga det som alla kan förvänta sig.

Sålunda använder de två skribenterna på numera normerat vis hälften av sitt spaltutrymme till att kritisera alliansens förda politik, utan att närmare beskriva, vad som egentligen har varit fel. Alliansen har exempelvis ”duttat med förändringar i plan- och bygglagen samt helt ignorerat de skevheter som finns när det gäller de ekonomiska styrmedlen” påstås det.

Vad betyder det? ”Politiken har inte lett någonstans utan snarare haft en negativ inverkan på bostadsbyggandet” är en annan av dessa svepande generaliseringar, som det är svårt att sätta fingret på.

Den andra hälften av artikeln används till att berätta vad man vill göra, som skall vara bättre. Det blir lika svepande och uddlöst.

Det mesta av det som framförs är lätt för alla att ställa upp på. ”Vi vill gemensamt hitta vägar för att riva ner hinder och öka bostadsbyggandet” Jaha, säger jag med en gäspning.

”Vi föreslår att utvecklingsprogram tas fram i dialog med de boende och på så sätt kan hela Västerås utvecklas, även våra mindre orter”. ”Behoven för äldre och funktionshindrade måste också lyftas fram i en bedömning av det framtida behovet av bostäder” är ytterligare ett par av de plattityder, som hela artikeln är uppbyggd av.

Tomt, innehållslöst och fullt av meningslöst pladder är inlägget. Vi väljare behöver tydligare besked, om vi för det första skall lockas till valurnorna och för det andra välja som dessa två toppsossar hoppas.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons