Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte mycket till vallöfte

Annons

Surt sa räven om rönnbären och surt sa folkpartiets Bengt-Åke Nilsson när han nu tvingas erkänna att styrelsen för Västmanlands lokaltrafik (VL) redan fattat beslut om att höja åldersgränsen för skolungdomsbiljetter till 19 år från kommande årsskifte.

Rätt ska dock vara rätt och VL-styrelsen var, precis som Bengt-Åke Nilsson skriver, enig om detta beslut. Men faktum kvarstår att beslutet om höjd åldersgräns fattades av VL-styrelsen den 2 juni.

Det hindrade inte på något sätt Västeråsalliansen ifrån att uttala ett vallöfte om precis samma sak den 7 juni, nämligen om att höja åldersgränsen för skolungdomsbiljetten. Ett vallöfte som miljöpartiets gruppledare Andreas Porswald då förklarade att han var "mest nöjd med å miljöpartiets vägnar".

Det är pinsamt för Västeråsalliansen att man går till val på frågor där alla är överens. Det blir inte bättre av att alliansens ledande företrädare Bengt-Åke Nilsson är vice ordförande i VL. Han visste ju mycket väl vilket beslut VL-styrelsen hade fattat om skolungdomsbiljetterna.

Som ordförande för VL-styrelsen tycker jag att det är bra att vi nu kan höja åldersgränsen för skolungdomsbiljetterna till 19 år. Det är självklart positivt att Västeråsalliansen håller med, men mycket till vallöfte är det ju inte.

Stig-Erik Westmark

Ordförande (s) för VL-styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons