Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islamismen är totalitär och hänsynslös

Annons

I sin replik i VLT den 7 november på mitt debattinlägg den 27 oktober med rubriken "svenska muslimer måste befria sig från islamisk och politisk fascism" svarar Raouf Lanouar, nedan kallad RL, med så osammanhängande floskler att man inte kan skönja något budskap. Det enda jag har kunnat förstå är att han anklagar två internationellt kända och kompetenta författare, journalister och uppskattade debattörer: Wafa Sultan och Faouzia Zouari för att vara lögnare.

Det verkar som om det är bara RL och islamisterna, som har monopol på sanningen. Jag tänkte föreslå RL att läsa "Den islamiska slöjan" av Faouzia Zouari som jag citerat i mitt ovannämnda debattinlägg men jag avstår. Han har på ett oförskämt sätt kallat henne för lögnerska. För egen del struntar jag fullkomligt i vad han betecknar mig som. Jag skriver inte om personer utan om samhällen. Nog om RL och hans påståenden.

Till VLT:s övriga läsare vill jag komma med några förtydliganden.

Tron är andlig och angår ingen. Den är en personlig relation mellan individen och hennes/ hans Gud och utförs hemma eller i ett Guds tempel. Problemen uppstår när religionen blandas med politik och används som utpressning för att få speciella samhälliga förmåner som bostad, dagis, skolgång och ekonomiska fördelar. Den förra socialdemokratiska regeringen bedrev en huvudlös migrations- och integrationspolitik som lämnade efter sig en hopplös röra. De flesta kan bara kräva sina rättigheter och ignorerar helt att de har skyldigheter som att dra sitt strå till stacken.

Nazismen, fascismen, islamismen och kommunismen har gemensamma drag. De förhärligar våld, krig, martyrskap, det egna landet och betonar landets forna historiska arv. De indoktrinerar människorna genom att medvetet påverka och manipulera dem med piska och morot så att de tänker, känner och följer sin ledare blint. I sin propaganda använder de ursprung, färg, tro och krav på total lydnad. I brist på förmåga till dialog tvekar de inte att mörda, hota, tortera och förvränger verkligheten som det passar dem.

De vill bygga ett samhälle av män och för män. Kvinnor är för dem bara dockor som skall roa, behaga dem och vara lydiga. Det är helt stick i stäv mot vår strävan i Sverige efter fullständig jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är med jämställdhet som samhället blir i balans och misshandeln förhoppningsvis upphör. Men då måste politikerna lägga manken till och inte bara komma med munväder. De muslimska kvinnorna måste befrias från tvånget att bära slöja och få ett värdigt liv.

Var finns alla dessa kvinnoförbund som skulle kunna guida och hjälpa dem från sina tyranniska män? Var är du Nalin Pekgul? Varför skapas inte en rörelse som liknar den franska "varken horor eller förtryckta". Läs boken av Fadela Amara kanske ni får ett uppslag.

FN:s första kapitel om mänskliga rättigheter fastslår att "alla människor är födda fria och lika". Det finns ingen skillnad mellan kvinna och man, ung eller gammal. Det är bekvämt för macho-islamisterna att ha en kvinna som de använder som de behagar som älskarinna, piga, städerska, kock och en boxningssäck att ösa sina aggressioner på, när humöret är nere eller när hon visar ett blygt missnöje.

Vad vill islamisterna?

De som styr, drömmer om att upprätthålla ett kalifat, ett islamistiskt imperium vars lagar är charia. Ingen får tänka fritt, alla skall följa ledaren annars döms man till döden. Man hugger vänstra handen av en snattare och om han upprepar sin gärning skall han bli av med den högra. En kvinna skall stenas om hon begår "hor". Och kvinnan skall vara mannens ägodel. För att uppnå detta avskyvärda mål är de beredda till allt. Vi har sett exempel i USA, Bali, London, Spanien, Casablanca och Algeriet. Nu planerar de att spränga flygplan med oskyldiga passagerare. Det är sjukt.

Abdel Zgaia

De muslimska kvinnorna måste befrias från tvånget att bära slöja och få ett värdigt liv, skriver Abdel Zgaia i en replik på Raouf Lanouars debattinlägg den 7 november.

Foto: Pressens bild

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons