Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill veta varför!

Annons

Ytterligare en partikamrat skyndar nu till undsättning av landstingsstyrelsens ordförande Glenn Andersson (s). Landstingsrådet Elisabeth Löf (s) konstaterar i sitt inlägg att inte alla Praktikertjänsts familjeläkarmottagningar som nu övertas av Carema hade kvalitetsbrister. Att några mottagningar blivit upphandlade av Carema är dock Praktikertjänst fel då man lämnade in ett odelbart bud.

Det är självklart att man inte från landstingets sida skall acceptera familjeläkarmottagningar som fungerar dåligt. Detta aktualiserar åter frågor: Vilka av de upphandlade Praktikertjänstmottagningarna hade kvalitetsbrister? Vilka kvalitetsbrister fällde anbudet? Båda dessa frågor är till dagens datum obesvarade.

Vid våra tidigare samtal med Carema framgick klart att landstinget valde ut vissa familjeläkarmottagningar till övertagande. Ifall man hade välfungerade mottagningar bland de upphandlade - varför åsidosatte man hälso- och sjukvårdslagen och erbjöd just dessa till Carema? På vilka grunder valde man ut dessa mottagningar? Är det inte dags att dessa frågor besvaras? Då jag tillhör en av de mottagningarna som nu tvingas att stänga är det inte mer än rimligt att jag får veta varför.

EDWARD HEFNER

Familjeläkare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons