Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JL: Det handlar om EU:s makt över Sverige

EU-parlamentsvalet handlar om vilket Europa vi vill ha. Majoriteten i EU-parlamentet vill att mer makt och pengar ska föras från medlemsländerna till Bryssel.

Annons

De borgerliga partierna och Socialdemokraterna har gemensamt röstat ja till alla EU-fördrag och avtal. Detta har lett till att cirka 70 procent av våra svenska lagar nu har anpassats till direktiv och förordningar från Bryssel.

Junilistan vill att Europa även i framtiden ska vara en kontinent med självständiga och fredligt samarbetande länder och inte en maktfullkomlig stormakt.

Junilistan vill inte att Sverige ska ingå som en del i ett militariserat Europa. Sverige ska ha en egen röst i världen och bevara sin alliansfrihet.

Även om EU på många sätt är bra för Sverige och Europa gäller det att värna om demokratifrågorna.

Junilistan är kritisk till att EU-samarbetet alltmer används till övervakning och kontroll av medborgarna. En europeisk superstat, med starkt ledarskap, är ingen garanti för fred, frihet eller demokrati. För Sveriges del skulle det kunna innebära att vi tvingas in i konflikter vi inte vill vara med om.

Junilistan vill ha ett effektivt och modernt EU-samarbete och anser att EU endast ska arbeta med ett fåtal gemensamma europeiska utmaningar, främst gränsöverskridande miljöproblem och göra det enkelt att handla, resa och studera i Europa.

Junilistan går emot den politiska elitens ambition att förvandla Europa, med dess mångfald av självständiga stater, till ett Europas förenta stater.

”Högmod går före fall” är ett ordspråk som har tidlös giltighet.

Junilistan samlar den svenska EU-kritiken – från höger till vänster. En röst på Junilistan är en röst för ett mer avgränsat och effektivt EU-samarbete.

Observera att EU-parlamentsvalet inte handlar om svensk inrikespolitik. Det handlar om EU:s makt och inflytande över vår svenska demokrati. Därför ska du inte känna dig bunden av föråldrad partilojalitet. Välj det EU-kritiska alternativet Junilistan.

Sven Wemmeus

Peter Lilja

kandidater i valet till EU-parlamentet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons