Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben är viktigaste frågan

Annons

Det skapas inte fler jobb i Sverige trots att vi befinner oss mitt i en högkonjunktur. Vi måste därför mobilisera alla jobbskapande krafter. För ett starkare Sverige med ökad företagsamhet som försörjer välfärden växer inte fram automatiskt.

Lyckligtvis har svenska folket insett sambandet mellan företagande, jobb och välfärd. Enligt flera undersökningar som Företagarna har låtit genomföra anser drygt en femtedel av svenskarna att jobben är den viktigaste frågan och kommer att ha störst betydelse för val av parti i riksdagsvalet (Skop; februari, maj och augusti 2006).

Inför det här valet har medborgarna chansen att i högre grad än någonsin tidigare rösta välinformerat och företagarvänligt för att främja jobben och välfärden. Företagarnas nydanande verktyg som möjliggör detta är Kandidatguiden 2006 - www.foretagarna.se/kandidatguiden.

Vi har genom en enkät till de drygt 4 900 riksdagskandidaterna kartlagt vad de tycker i olika avgörande företagarfrågor, och vilka frågor de vill driva om de blir valda. Hittills har närmare 1600 kandidater besvarat enkäten. Resultaten visar att det finns företagarvänliga kandidater inom samtliga sju riksdagspartier.

Dessutom visar en färsk undersökning som Företagarna har låtit genomföra att 43 procent av svenskarna - omkring 2,3 miljoner - absolut eller kanske kommer att personvalsrösta den 17 september (Skop; augusti 2006).

Vi tycker att alla aktivt bör utnyttja möjligheten att - oavsett parti - personvalsrösta för kandidater som tar ansvar för att agera på sambandet mellan företagande, jobb och välfärd. För som Kandidatguiden visar finns det stora skillnader mellan individer på en och samma valsedel.

Ove Jansson

Regionchef Företagarna i Västmanland

Anita Wahlberg

Ordförande Företagarna i Västmanland

och frisörföretagare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons