Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Örjes (c): Långsiktiga spelregler krävs för EU:s bönder

Ja, Anna Hård af Segerstad, för mig och Centerpartiet är det självklart att EU:s bönder ska leva på marknadens villkor och inte styras av produktionsstöd.

Annons

Vi vill satsa på ett konkurrenskraftigt jordbruk med långsiktiga spelregler, som är lika för EU:s bönder, och fasa ut alla stöd som är kopplade till produktion, samt export- och interventionsstöd.

Samtidigt måste vi förhålla oss till det faktum att till exempel USA har stora stöd till sitt jordbruk. Svenska och europeiska bönder kommer att stå sig väl i konkurrensen - om den är rättvis. Därför är det viktigt med ett nytt WTO-avtal som ger bönderna förutsägbara internationella regler.

Även i framtiden behövs det en jordbrukspolitik. Men det ska vara en politik inriktad på ökad miljöhänsyn, biologisk mångfald, öppna landskap och livsmedelssäkerhet.

Centerpartiet vill att jord- och skogsbruksföretag, precis som andra småföretag, ska ha goda villkor på marknaden, mindre byråkrati och möjligheten att växa. Därför driver Centerpartiet till exempel sänkta egenavgifter och arbetsgivaravgifter i Sverige. På samma sätt vill jag jobba i Europaparlamentet för att sätta stopp för onödig byråkrati på den europeiska nivån.

Johan Örjes (c)

Kandidat nr 6 till Europaparlamentet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons