Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson (c): Bidrag löser ingenting

Vad som tydligt framgår av Per Johanssons text är att LO och socialdemokraternas lösning på alla problem är bidrag. Regeringen har visat på en annan väg då man lagt fram ett 32 miljarder starkt reformpaket för att möta utmaningarna. Vi menar att tryggheten ändå måste vara att veta att man kan få ett nytt jobb.

Annons

Johansson verkar också ha oändliga ekonomiska resurser. Låt oss inte glömma att det är skattebetalarnas pengar vi använder. Därför måste vi använda dem på det sätt som är mest effektivt. Därför gäller det att satsa på det som kan skapa nya jobb, ny sysselsättning till dem som riskerar att bli utan om varslen går igenom. Därför satsar vi på forskning, på utbildning, på infrastruktur och på att det ska bli billigare att anställa.

Johansson verkar inte ha följt med i debatten de senaste dagarna. Näringsminister Maud Olofsson har vidtagit åtgärder och tydligt fastställt företagens och statens ansvar för att varslen ska få så milda konsekvenser som möjligt.

Arbetsförmedlingen har fått mer pengar, särskilda samordnare har utsetts och ett kraftpaket för hur krisen ska bemötas har sammanställts. Regeringen har upprepat att den noga följer utvecklingen och är beredd att göra mer om inte det åtgärdspaket den redan presenterat räcker. Vi kan konstatera att över 180 000 människor har gått från utanförskap till gemenskap under de två åren alliansregeringen haft makten. Det om något visar att regeringen vidtagit rätt åtgärder.

Medan vänstersidan sysslar med skrämselpropaganda försöker vi i alliansen att bidra till konstruktiva lösningar på hur vi ska ta oss ur krisen. I tider som dessa måste det bli billigare att anställa och billigare att vara företagare. Vi klarar oss inte ur krisen med att bara erbjuda människor bidrag. Vi klarar oss ur krisen om vi kan erbjuda människor ett nytt jobb att gå till.

Jörgen Johansson

riksdagsledamot för Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons